URBAANEJA TARINOITA PIKILANGALLA

Olisiko sinun hetkesi erottua? Tiedättehän käsintehtyjen tanhukenkien kippurakärjet. Mitäpä jos niitä näkyisikin yhtäkkiä katukuvassa? Kenkäperinne kestää muokkaamista ja ikiaikaisten mallien onkin aika astella maailmaan uusin muodoin. Niiden valmistus on haastavaa ja sen taidon osaa enää todella harva suomessa - Pikitikki on yksi harvoista valmistajista.

Pikitikki valmistaa jalkineita vielä perinteisin menetelmin

Tuupovaarassa Pikitikin verstaalla Hanna Piipponen valmistaa jalkineita vielä käsityönä. Pikitikin jalkineet valmistetaan kestävästä kasviparkitusta nahasta, joka kuormittaa ympäristöään vähemmän. Kappaleet leikataan ja ohennetaan käsin. Myös pikilanka valmistetaan itse yksisäikeisestä pellavalangasta kolminkertaiseksi kertaamalla, päät ohentamalla ja punomalla. Lanka kierretään, pietään ja päihin kiepautetaan neulaksi halkaistut villisian harjakset. Neulominen tapahtuu tikki kerrallaan materiaalia rypyttäen eli kuuvittaen, jolloin saadaan muodostumaan jalkineelle tunnuksenomainen kippura. Yritys onkin saanut nimensä tästä pikilangalla ja villisianharjaksella tehtävästä ompeleesta.

Personoituja jalkineita ja muita tuotteita

Kippurakärkiset varsikengät kääntävät katseet. Nämä persoonalliset jalkineet ovat tilaustuote ja valmistetaan sinulle. Voit valita värin, korkeuden sekä leveyden omien mieltymystesi mukaan. Myös lestit voidaan muokata mittoihisi, jolloin jalkineet ovat juuri jalkoihisi tehdyt. Nämä jalkineet voit tilata sekä vuorillisina tai ilman.Myös kasviparkitusta nahasta valmistettu kestävärakenteinen sandaali tuo esiin Pikitikin uutta mallistoa. Näillä keveillä kesäkengillä kävelet polkujasi pitkään. Jalkineiden rakenne on suunniteltu yksinkertaiseksi ja kestäväksi. Kun ne valmistetaan laadukkaista materiaaleista huolella käsityönä, ne myös kestävät aikaa ja ovat korjattavissa. Jalkineet voit aina lähettää huollettaviksi Verstaalle, jossa arvioidaan korjaustarpeet, huolletaan jalkine taas ryhtiin ja pinnat uuteen kiiltoon. Huollattamalla jalkineet Pikitikissä, pidennät niiden käyttöikää entisestään. Jokainen malliston kenkäpari numeroidaan valmistusjärjestyksessä.

Pikitikin nahkakorut ovat saaneet inspiraationsa Tuupovaaran paikoista ja tunnelmista. Korut on valmistettu käsin kasviparkitusta nahasta veitsellä leikaten ja ohentaen, jonka jälkeen ne kosteana on kuvioitu tai muokattu muotoonsa. Nahat myös värjätään käsin. Koruosat ovat ruostumatonta kirurginterästä. Myös ryhdikäs Asento rusetti on saanut nimensä Tuupovaaran kylän mukaan. Jokainen rusetti on uniikki, sillä nahkaan on painettu kuviot Hannan itse kaivertamilla puulaatoilla. Rusetin materiaalina on kasviparkittu nahka, mikä on käytössä kestävää. Se patinoituu ja tummuu ajan kanssa valon vaikutuksesta punertavaksi.

Tuupovaaran vanhan kansakoulun hirsiseinien suojissa valmistuvat yhä myös supikkaat ja muut perinnejalkineet. Kaikki jalkineet voidaan toteuttaa myös mittatilauksena.

Löydä valikoimista oma persoonallinen tuotteesi. On sinun hetkesi erottua.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit