top of page

Supikkaat

369€

Käsinvärjäys + 50€
Mittatilaus 479€
Toimitusaika normaalisti 6 - 8 vko

IMG_20210626_081543_992.jpg

Supikkaat syntyvät kahdesta nahanpalasta terävän naskalin ja puukon avulla. Neulomista varten pellavalanka käsitellään kestäväksi tervasta tislatulla tahmealla aineella eli piellä, jolloin saadaan pikilankaa. Lankaan kiinnitetään neulaksi aito villisianharjas, jolla kengät neulotaan käsin muotoonsa juuri asiakkaan jalan mittoihin sopivaksi - kippurakärkeä myöten. Jossain päin Suomea supikas tunnetaan lipokkaana, mikä viitannee liukkaaseen pohjaan. Sen vuoksi supikkaat ovatkin olleet suosittuja tanhu- ja tanssiharrastajien keskuudessa. Supikkaita saa myös pitoa antavalla kumipohjalla ja niitä voidaan valmistaa myös varrellisena.

 

Materiaalina supikkaissa on 2,2 – 2,5 mm kasviparkittu nahka, joka on allergisoimaton luonnonmateriaali. Kooksi kannattaa valita ympärysmitoiltaan napakka koko ympärysmitoiltaan, sillä supikas muotoutuu nopeasti käyttäjänsä jalkaan muotojen mukaan.

Supikkaita saa vaaleina parkkinahkaisina, jotka patinoituvat hiljalleen kauniin punertaviksi valon vaikutuksesta.

Supikkaat voi tilata myös käsin värjättynä useissa värivaihtoehdoissa perinteisen valossa patinoituvan vaalean lisäksi. Vaihtoehtoina on  mm. Punainen, sininen ja vihreä. Väri voidaan myös sekoittaa murretuksi tai muuten toiveen mukaan sopimaan vaikka kansallispuvun värisävyyn. Tästä esimerkkinä violetti tai metsän vihreä.

 

Käsinvärjäys tapahtuu useina ohuina kerroksina pensselillä maalaten. Tämä mahdollistaa sen, että väri on nahan uloimmissa kerroksissa, eikä kasviparkitun nahan allergisoimaton ominaisuus katoa.

 

Toimitusaika on 8-10 viikkoa, kuitenkin sen hetkisestä tilausjonosta riippuen. Joitain kokoja ja värejä löytyy mahdollisesti valmiina. Ota rohkeasti yhteyttä jos herää kysymyksiä.

Supikkaathiekkakuopalla.jpg
violetit-supikkaat-pikitikki-hannapiipponen.jpg
Siniset-supikkaat-suutarinvesrtaspikitikki.jpg
Punaiset-supikkaat-Pikitikki-Hanna-Piipponen.jpg
Vihreät-supikkaar-pikitikki-HannaPiipponen.jpg
bottom of page