Keveästi kippurakärjillä!

Tanssahtele Tuupovaaralaisilla

IMG_20210523_162422_862p_edited.jpg

Kaikki Pikitikin tuotteet valmistan itse käsityönä. Materiaalina tuotteissa käytän kasviparkittua nahkaa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tuotteet saat omaksesi ottamalla yhteyttä sähköpostilla, viestillä somekanavien kautta tai ihan soittamalla. Koska tuotteita on tekemässä vain yksi pari käsiä, toimitusajat riippuvat tilausjonosta. Tuotteiden hintaan lisätään postimaksu.

Supikkaat
269€


Toimitusaika normaalisti 6-8 vko
 

Supikkaat syntyvät kahdesta nahanpalasta terävän naskalin ja puukon avulla. Neulomista varten pellavalanka käsitellään kestäväksi tervasta tislatulla tahmealla aineella, jolloin saadaan pikilankaa. Lankaan kiinnitetään neulaksi aito villisianharjas, jolla kengät neulotaan käsin muotoonsa juuri asiakkaan jalan mittoihin sopivaksi - kippurakärkeä myöten. Jossain päin Suomea supikas tunnetaan lipokkaana, mikä viitannee liukkaaseen pohjaan. Sen vuoksi supikkaat ovatkin olleet suosittuja tanhu- ja tanssiharrastajien keskuudessa. Supikkaita saa myös pitoa antavalla kumipohjalla ja niitä voidaan valmistaa myös varrellisena.

 

IMG_20210626_081543_992.jpg
Supikkaathiekkakuopalla.jpg
Pistokkaat ikkunalla.jpg

Pistokkaat 
249€


Toimitusaika n. 6-8 vko 

Pistokkaat ovat yksipohjaiset jalkineet ja samanlaisella kippurakärjellä valmistetut kuin supikkaatkin. Myös aamutossuiksi tai lipokkaiksi kutsutut avokantaiset keveät kesäjalkineet toimivat myös mainioisti työkenkinä tai kotitossuina. Pistokkaita saa myös nauhallisena versiona.

Lapikkaat

Valmistetaan tilauksesta.

Hinta alkaen 1000 €.
Lopullinen hinta on riippuvainen koosta, rakenteesta,  kaavoituksen ja lestin muokkauksen määrästä.

Pikitikki valmistaa tilaustyönä asiakkaan mittojen mukaan vanhan ajan lapikkaita, joissa on ns. pieksuja vahvemmat pohjaukset ja aikanaan lumessa kahlaamiseen suunnitellut kääntövarret. Lapikkaita saa myös versiona, joissa on supikkaiden kippurakärki. Lapikkaat valmistetaan alusta loppuun käsityönä. Saumat koukkusaumasta takasaumoihin neulotaan käsin pikilangalla.

IMG_20200720_133401.jpg
IMG_20210507_145852_716.jpg
Asento mirri illalla.jpg

ASENTO - Rusetti
119€

Minulle ASENTO merkitsee ryhtiä, olemuksen muotoa ja suuntaa. Asento on myös paikka Tuupovaarassa.

 

Jokainen rusetti on uniikki, sillä nahka on kuvioitu kaivertamillani puulaatoilla. Nahka kuvioidaan kosteana ja se pitää muotonsa kuivuttuaan. Rusetin materiaalina on kasviparkittu nahka, mikä on käytössä kestävää. Se patinoituu ja tummuu ajan kanssa valon vaikutuksesta punertavaksi. Myös säädettävä nauha on valmistettu kasviparkitusta nahasta. Nauhan kiinnityskohdat ovat 2 cm välein välillä 36 – 48 cm. Tilauksesta voin valmistaa nauhan myös eri pituuksilla.

JÄLKI -
KOVERO - LASTU ja
KEINU - Nahkakorut

 

 

Suutarinverstas Pikitikin nahkakorut ovat saaneet inspiraationsa Tuupovaaran paikoista ja tunnelmista. Korut on valmistettu käsin kasviparkitusta nahasta veitsellä leikaten ja ohentaen, jonka jälkeen ne kosteana on kuvioitu tai muokattu muotoonsa. Nahat myös värjätään käsin.

 

Koruosat ovat ruostumatonta kirurginterästä.

 

Koruja voi suojata ja hoitaa nahalle tarkoitetulla suojasuihkeella esim. waterstopilla. Koruja voi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä. Uintia ja suihkussakäyntiä niiden kanssa ei suositella.

Koska valmistan jokaisen itse käsityönä, koruja on saatavilla aina rajattu määrä. Valmistan niitä myös toivotuissa väreissä tilauksesta.

JÄLKI 29€

Parkkinappi 1.jpg

KOVERO kierre 42 €

Kierrerengas1.jpg

LASTU kierre 32€

vihreäkierre1.jpg

KEINU kierre 32€

vihreäkierre renkaassa1.jpg
JÄLKI - nappikorvakoru - värit
IMG_20200918_101255.jpg

Materiaaleista
 

Parkkinahat tilaan Tärnsjö Garverilta Ruotsista ja Pelo Leatherilta Suomesta. Villisianharjakset neulontaan hankin Korpikarjun riistatilalta Liperistä.

 

Nahan tuotteeseen valitsen aina käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi Asento rusetit valmistan Pelon nahasta.  Villisianharjakset neulontaan hankin Korpikarjun riistatilalta Liperistä.