IMG_20200309_155719.jpg
IMG_20200210_142322.jpg

Pikitikki valmistaa supikkaita sekä mittatilaustyönä asiakkaan mittojen mukaan vanhan ajan lapikkaita, joissa on ns. pieksuja vahvemmat pohjaukset ja aikanaan lumessa kahlaamiseen suunnitellut kääntövarret. Lapikkaita saa myös naisellisempana versiona, joissa on supikkaiden kippurakärki. Katso värivaihtoehdot sivun alareunasta! Meiltä saat myös tilauksesta muut jalkineet ja nahkatuotteet.

Supikas eli lipokas syntyy näin…

 

Supikkaat syntyvät kahdesta nahanpalasta terävän naskalin ja puukon avulla. Neulomista varten pellavalanka käsitellään kestäväksi tervasta tislatulla tahmealla aineella, jolloin saadaan pikilankaa. Lankaan kiinnitetään neulaksi aito villisianharjas, jolla kengät neulotaan käsin muotoonsa juuri asiakkaan jalan mittoihin sopivaksi - kippurakärkeä myöten. Jossain päin Suomea supikas tunnetaan lipokkaana, mikä viitannee liukkaaseen pohjaan. Sen vuoksi supikkaat ovatkin olleet suosittuja tanhu- ja tanssiharrastajien keskuudessa. Supikkaita saa myös pitoa antavalla kumipohjalla ja niitä voidaan valmistaa myös varrellisena.

 

Kaikki perinnejalkineet on valmistettu kasvisparkitusta nahasta. Jalkineet valmistetaan alusta loppuun käsityönä.

Kevyitä askelia!

Parkkinahan hoito-ohje:

 

Puhdista kostealla liinalla ja pidä parkittu nahka pehmeänä värittömällä nahkarasvalla tai -öljyllä. Parkkinahka patinoituu kauniisti valon vaikutuksesta. Myös vedenkestävät värit tummuvat hieman käytössä. 

 

IMG_20200324_090917_edited_edited.jpg